Tiroli burgonyaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tiroli burgonyaleves

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek vaj
  • őrölt bors
  • 700 ml tej
  • 3 ek frissen vágott zöldfűszer
  • szerecsendió

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk.

A vöröshagymát finomra aprítjuk. Egy edényben a vajat felolvasztjuk és megpirítjuk rajta a felaprított vöröshagymát.

Hozzáadjuk a kockákra feldarabolt burgonyát és néhány percig együtt megpirítjuk. Hozzáöntünk 1 l vizet és megfőzzük benne a burgonyát kb 20 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk.

Mikor megfőtt a burgonya, akkor a levest botmixerrel pépesítjük, majd újra felforraljuk és fokozatosan hozzáadjuk a tejet.

Röviddel a felforrás előtt belerakjuk a levesbe a felaprított zöldfűszereket (majoránna, tárkony, babérlevél is került bele nálam) és megszórjuk őrölt szerecsendióval.

Tálalhatjuk pogácsával vagy a levesbe szórt pirított kenyérkockákkal.