Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tigrisrákleves recept

Tigrisrákleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0.5 közepes szárzeller
    • 2 közepes sárgarépa
    • 30 dkg burgonya
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 1 csokor petrezselyem
    • 20 dkg tigrisrák (előfőzött kb 15 db)
    • 1 kávéskanál só
    • bors ízlés szerint
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 db leveskocka
    • 1 dl fehérbor
    • 1 tk citromlé
    • 1 csapott ek finomliszt
    • 1 ek szójaszósz
    • 1 dl napraforgó olaj
    • 1.5 l víz

    Elkészítése:

    A rákokat megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát apróra vágjuk. Egy fazékban olajat hevítünk, és a hagymát megpároljuk, a fokhagymát is belevágjuk. Sózzuk, borsozzuk.

    A szárzeller felét felaprítjuk, a sárgarépát felkockázzuk és a burgonyát is.

    A hagymára dobjuk a zöldségeket is és jól elkeverjük, majd lisztet teszünk bele, kicsit pirítjuk a zöldségekkel együtt, és felöntjük vízzel. Amikor felforr, beledobjuk a leveskockát és az aprított petrezselymet.

    Amikor már majdnem kész a leves, akkor tesszük bele a rákokat és a bort, meg a citromlevet. 1 ek szójaszószt is keverünk hozzá.

    5 percet főzzük, és már tálalhatjuk is.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá