Tigrisrákleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0.5 közepes szárzeller
  • 2 közepes sárgarépa
  • 30 dkg burgonya
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 20 dkg tigrisrák (előfőzött kb 15 db)
  • 1 kávéskanál só
  • bors ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db leveskocka
  • 1 dl fehérbor
  • 1 tk citromlé
  • 1 csapott ek finomliszt
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1.5 l víz

Elkészítése:

A rákokat megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát apróra vágjuk. Egy fazékban olajat hevítünk, és a hagymát megpároljuk, a fokhagymát is belevágjuk. Sózzuk, borsozzuk.

A szárzeller felét felaprítjuk, a sárgarépát felkockázzuk és a burgonyát is.

A hagymára dobjuk a zöldségeket is és jól elkeverjük, majd lisztet teszünk bele, kicsit pirítjuk a zöldségekkel együtt, és felöntjük vízzel. Amikor felforr, beledobjuk a leveskockát és az aprított petrezselymet.

Amikor már majdnem kész a leves, akkor tesszük bele a rákokat és a bort, meg a citromlevet. 1 ek szójaszószt is keverünk hozzá.

5 percet főzzük, és már tálalhatjuk is.