Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

“Tellerfleisch” (Tányérhús bécsi módra) recept

“Tellerfleisch” (Tányérhús bécsi módra)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 kg marhacomb egészben
    • 60-70 dkg marhafarok
    • 3-4 velős csont
    • 2 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 3 szál sárgarépa
    • 3 szál fehérrépa
    • 1 kis fej zellergumó
    • 15-20 szem fehér bors
    • 1 csokor snidling
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • csemege torma
    • néhány szelet pirítós

    Elkészítése:

    A húst, hideg vízben felteszem főzni, majd ha felforrt leszedem a habját, hozzáteszem a hagymát (az egyik fejet egészben a héjával, a másikat negyedelve), a szemes borsot, sózom és kis lángon 2 órát főzöm.

    Megtisztítom a zöldségeket és a két órás főzés után hozzáadom a leveshez a velős csonttal együtt és további minimum másfél órát főzöm.

    Ha megfőtt a leves az egész combot szeletekre vágom, tormával, a leveszöldséggel, aprított snidlinggel tálalom.

    Tálaláskor velős pirítóst ajánlok hozzá!

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá