“Tellerfleisch” (Tányérhús bécsi módra)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 1 kg marhacomb egészben
  • 60-70 dkg marhafarok
  • 3-4 velős csont
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 kis fej zellergumó
  • 15-20 szem fehér bors
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • csemege torma
  • néhány szelet pirítós

Elkészítése:

A húst, hideg vízben felteszem főzni, majd ha felforrt leszedem a habját, hozzáteszem a hagymát (az egyik fejet egészben a héjával, a másikat negyedelve), a szemes borsot, sózom és kis lángon 2 órát főzöm.

Megtisztítom a zöldségeket és a két órás főzés után hozzáadom a leveshez a velős csonttal együtt és további minimum másfél órát főzöm.

Ha megfőtt a leves az egész combot szeletekre vágom, tormával, a leveszöldséggel, aprított snidlinggel tálalom.

Tálaláskor velős pirítóst ajánlok hozzá!

Jó étvágyat!