Tejszínes sóskaleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 4 ek napraforgó olaj
- 2 közepes vöröshagyma
- 50 dkg burgonya
- 40 dkg sóska
- só ízlés szerint
- 1,5 l zöldség alaplé
- 3 szál petrezselyem
- 3 dl főzőtejszín
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (leves mellé tálaljuk)
Elkészítése:
Olajon megdinszteljük a megpucolt és felkockázott vöröshagymát. Rátesszük a megpucolt, és apró kockára vágott burgonyát, és 10 percig kevergetjük.
Hozzáadjuk a felaprított sóskát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és felöntjük zöldség alaplével.
Amikor megfőtt a burgonya, az egészet botmixerrel pépesítjük, petrezselyemmel ízesítjük. Belekeverjük a főzőtejszínt, és pár percig még főzzük, amíg besűrűsödik. A tojást megfőzzük, megpucoljuk, cikkekre szeleteljük, és a leves mellé tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.