Tejszínes sóskaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Tejszínes sóskaleves

Hozzávalók:

  • 4 ek napraforgó olaj
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 50 dkg burgonya
  • 40 dkg sóska
  • só ízlés szerint
  • 1,5 l zöldség alaplé
  • 3 szál petrezselyem
  • 3 dl főzőtejszín
  • 5 tojás (leves mellé tálaljuk)

Elkészítése:

Olajon megdinszteljük a megpucolt és felkockázott vöröshagymát. Rátesszük a megpucolt, és apró kockára vágott burgonyát, és 10 percig kevergetjük.

Hozzáadjuk a felaprított sóskát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és felöntjük zöldség alaplével.

Amikor megfőtt a burgonya, az egészet botmixerrel pépesítjük, petrezselyemmel ízesítjük. Belekeverjük a főzőtejszínt, és pár percig még főzzük, amíg besűrűsödik. A tojást megfőzzük, megpucoljuk, cikkekre szeleteljük, és a leves mellé tálaljuk.