Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes karalábéleves recept

Tejszínes karalábéleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy fej karalábé
    • 5 dkg vaj
    • kevés olívaolaj
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • kevés kakukkfű
    • csipetnyi lestyán
    • kevés petrezselyemzöld
    • 200 g főzőtejszín
    • csipetnyi só
    • 1 kk cukor, vagy cukorpótló
    • fél liter leves alaplé
    • 2 marék levestészta

    Elkészítése:

    Az aprított hagymát és a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük az olaj és a vaj keverékén. Hozzáadjuk az ízlés szerint darabolt karalábét. Rövid ideig együtt dinszteljük, majd felöntjük leves alaplével. Sóval, kevés cukorral ízesítjük.

    Addig főzzük, míg a karalábé darabok nem főnek szét, kockákban maradnak. Keveset kiveszünk a főzőléből, elkeverjük tejszínnel, és visszaöntjük a levesbe. Az apróra vágott zöld fűszerekkel, és levestésztával együtt felforraljuk, és addig főzzük, míg a tészta is megfő.

    Készíthetjük úgy is, hogy a tejszín hozzáadása előtt összeturmixoljuk a levest, és krémleves lesz a végeredmény, de úgy is csinálhatjuk, hogy a tejszínt elhagyjuk, és kevés őrölt pirospaprikát adunk levesünkhöz. Így magyaros ízesítésű lesz levesünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá