Tejszínes karalábéleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 nagy fej karalábé
- 5 dkg vaj
- kevés olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés kakukkfű
- csipetnyi lestyán
- kevés petrezselyemzöld
- 200 g főzőtejszín
- csipetnyi só
- 1 kk cukor, vagy cukorpótló
- fél liter leves alaplé
- 2 marék levestészta
Elkészítése:
Az aprított hagymát és a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük az olaj és a vaj keverékén. Hozzáadjuk az ízlés szerint darabolt karalábét. Rövid ideig együtt dinszteljük, majd felöntjük leves alaplével. Sóval, kevés cukorral ízesítjük.
Addig főzzük, míg a karalábé darabok nem főnek szét, kockákban maradnak. Keveset kiveszünk a főzőléből, elkeverjük tejszínnel, és visszaöntjük a levesbe. Az apróra vágott zöld fűszerekkel, és levestésztával együtt felforraljuk, és addig főzzük, míg a tészta is megfő.
Készíthetjük úgy is, hogy a tejszín hozzáadása előtt összeturmixoljuk a levest, és krémleves lesz a végeredmény, de úgy is csinálhatjuk, hogy a tejszínt elhagyjuk, és kevés őrölt pirospaprikát adunk levesünkhöz. Így magyaros ízesítésű lesz levesünk.