Tejszínes karalábéleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Tejszínes karalábéleves

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karalábé
  • 5 dkg vaj
  • kevés olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés kakukkfű
  • csipetnyi lestyán
  • kevés petrezselyemzöld
  • 200 g főzőtejszín
  • csipetnyi só
  • 1 kk cukor, vagy cukorpótló
  • fél liter leves alaplé
  • 2 marék levestészta

Elkészítése:

Az aprított hagymát és a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük az olaj és a vaj keverékén. Hozzáadjuk az ízlés szerint darabolt karalábét. Rövid ideig együtt dinszteljük, majd felöntjük leves alaplével. Sóval, kevés cukorral ízesítjük.

Addig főzzük, míg a karalábé darabok nem főnek szét, kockákban maradnak. Keveset kiveszünk a főzőléből, elkeverjük tejszínnel, és visszaöntjük a levesbe. Az apróra vágott zöld fűszerekkel, és levestésztával együtt felforraljuk, és addig főzzük, míg a tészta is megfő.

Készíthetjük úgy is, hogy a tejszín hozzáadása előtt összeturmixoljuk a levest, és krémleves lesz a végeredmény, de úgy is csinálhatjuk, hogy a tejszínt elhagyjuk, és kevés őrölt pirospaprikát adunk levesünkhöz. Így magyaros ízesítésű lesz levesünk.