Tejszínes karalábékrémleves recept
Hozzávalók:
- 2 nagyobb karalábé
- 5 db karalábélevél
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb burgonya
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint szerecsendió
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kiskanál ételízesítő (opcionális)
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A karalábékat és a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, apróra felkockázzuk. A leveleket megmossuk és felvágjuk csíkokra.
Az olajt felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a karalábét, burgonyát és a leveleket. Erős tűzön 3-4 percig pirítjuk, aztán hozzáadjuk az áttört fokhagymát.
Felöntjük 1,5 liter vízzel és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük. Pár karalábé kockát kiveszünk a levesből.
A leveshez hozzáadjuk a tejszínt és simára turmixoljuk, majd ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.
Tálaláskor a levesbe tesszük a megfőtt karalábé kockákat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









