Tejszínes karalábékrémleves recept

Hozzávalók:
- 2 nagyobb karalábé
- 5 db karalábélevél
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb burgonya
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint szerecsendió
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kiskanál ételízesítő (opcionális)
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A karalábékat és a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, apróra felkockázzuk. A leveleket megmossuk és felvágjuk csíkokra.
Az olajt felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a karalábét, burgonyát és a leveleket. Erős tűzön 3-4 percig pirítjuk, aztán hozzáadjuk az áttört fokhagymát.
Felöntjük 1,5 liter vízzel és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük. Pár karalábé kockát kiveszünk a levesből.
A leveshez hozzáadjuk a tejszínt és simára turmixoljuk, majd ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.
Tálaláskor a levesbe tesszük a megfőtt karalábé kockákat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »