Tejszínes kagylóleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg gyorsfagyasztott kagylóhús
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1/2 szárzeller
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kápia paprika
- 1 csokor petrezselyem felaprítva
- 10 dkg szeletelt füstölt bacon
- 2 körte
- 50 dkg főzőtejszín
- 2 dl fehérbor
- 5 dkg vaj
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A körtét és zöldségeket megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk a baconnel együtt.
A vajon megdinszteljük a hozzávalókat a tejszín, a bor és a sajt kivételével, felöntjük vízzel, ha megpuhultak az alapanyagok, akkor adjuk hozzá a bort, a sajtot és a tejszínt, ekkor takarékra vesszük a lángot ks fedő alatt kb 15 percig főzzük.
Tálaláskor a petrezselyemzölddel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »