Tejszínes kagylóleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg gyorsfagyasztott kagylóhús
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1/2 szárzeller
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kápia paprika
- 1 csokor petrezselyem felaprítva
- 10 dkg szeletelt füstölt bacon
- 2 körte
- 50 dkg főzőtejszín
- 2 dl fehérbor
- 5 dkg vaj
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A körtét és zöldségeket megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk a baconnel együtt.
A vajon megdinszteljük a hozzávalókat a tejszín, a bor és a sajt kivételével, felöntjük vízzel, ha megpuhultak az alapanyagok, akkor adjuk hozzá a bort, a sajtot és a tejszínt, ekkor takarékra vesszük a lángot ks fedő alatt kb 15 percig főzzük.
Tálaláskor a petrezselyemzölddel díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.