Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes gombaleves recept

Tejszínes gombaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 400 g szeletelt csiperke gomba
    • 1 fej hagyma apróra vágva
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 szál petrezselyem
    • kevés petrezselyemzöld
    • 1 kis csokor kapor
    • kevés só
    • őrölt bors
    • 200 g főzőtejszín
    • 2 kanál liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés olaj vagy zsír

    Elkészítése:

    A hagymát és a szétnyomott fokhagymát megpirítjuk az olajon és hozzáadjuk a gombát, a karikára vagy hasábra vágott répát, zöldséget. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés liszttel, majd felöntjük vízzel.

    Annyi ideig főzzük, hogy a hagyma szétessen és közben kikavarjuk a galuska tésztáját.

    Keveset főzzük fedő alatt, majd a főzőtejszínt is hozzáadjuk kevergetés mellett, majd beleszaggatjuk a galuskát. A zöldfűszereket is hozzáadjuk és ha a galuska is megfőtt tálalható. Készíthető csipetkével is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá