Tejszínes gombaleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 400 g szeletelt csiperke gomba
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem
- kevés petrezselyemzöld
- 1 kis csokor kapor
- kevés só
- őrölt bors
- 200 g főzőtejszín
- 2 kanál liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés olaj vagy zsír
Elkészítése:
A hagymát és a szétnyomott fokhagymát megpirítjuk az olajon és hozzáadjuk a gombát, a karikára vagy hasábra vágott répát, zöldséget. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés liszttel, majd felöntjük vízzel.
Annyi ideig főzzük, hogy a hagyma szétessen és közben kikavarjuk a galuska tésztáját.
Keveset főzzük fedő alatt, majd a főzőtejszínt is hozzáadjuk kevergetés mellett, majd beleszaggatjuk a galuskát. A zöldfűszereket is hozzáadjuk és ha a galuska is megfőtt tálalható. Készíthető csipetkével is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.