Tejszínes gombaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejszínes gombaleves

Hozzávalók:

  • 400 g szeletelt csiperke gomba
  • 1 fej hagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • kevés petrezselyemzöld
  • 1 kis csokor kapor
  • kevés só
  • őrölt bors
  • 200 g főzőtejszín
  • 2 kanál liszt
  • 1 tojás
  • kevés olaj vagy zsír

Elkészítése:

A hagymát és a szétnyomott fokhagymát megpirítjuk az olajon és hozzáadjuk a gombát, a karikára vagy hasábra vágott répát, zöldséget. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés liszttel, majd felöntjük vízzel.

Annyi ideig főzzük, hogy a hagyma szétessen és közben kikavarjuk a galuska tésztáját.

Keveset főzzük fedő alatt, majd a főzőtejszínt is hozzáadjuk kevergetés mellett, majd beleszaggatjuk a galuskát. A zöldfűszereket is hozzáadjuk és ha a galuska is megfőtt tálalható. Készíthető csipetkével is.