Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes cseresznyeleves mákos habgaluskával recept

Tejszínes cseresznyeleves mákos habgaluskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb 1 kg cseresznye kimagozva
    • 4 ek cukor
    • 1 vaníliás cukor
    • fél citrom héja és leve
    • fél tk fahéj, őrölt szegfűszeg
    • 2 dl habtejszín
    • 1 ek vaníliás pudingpor
    • kb 2 -3 dl tej a hígításhoz

    A habgaluskához:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habbá verve
    • pár csepp citrom leve
    • 1 ek cukor
    • 1 ek mák

    Elkészítése:
    A cseresznyét lecukrozzuk, kicsit állni hagyjuk, majd annyi vízben, hogy ellepje feltesszük főni. Ízesítsük fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliás cukorral és citrommal.

    Amikor megpuhult a cseresznye, habarjuk be a tejjel elkevert pudingporral. Végül öntsük fel a habtejszínnel és a tejjel is, és forraljuk még pár percet. A habot verjük fel, majd adjuk hozzá a cukrot, a citrom levét, majd a mákot és addig verjük tovább, míg jó kemény lesz a hab.

    Ekkor a levesbe kanalazva főzzük meg a galuskákat, és pár perc elteltével fordítsuk meg őket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá