Tejszínes cseresznyeleves mákos habgaluskával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- kb 1 kg cseresznye kimagozva
- 4 ek cukor
- 1 vaníliás cukor
- fél citrom héja és leve
- fél tk fahéj, őrölt szegfűszeg
- 2 dl habtejszín
- 1 ek vaníliás pudingpor
- kb 2 -3 dl tej a hígításhoz
A habgaluskához:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habbá verve
- pár csepp citrom leve
- 1 ek cukor
- 1 ek mák
Elkészítése:
A cseresznyét lecukrozzuk, kicsit állni hagyjuk, majd annyi vízben, hogy ellepje feltesszük főni. Ízesítsük fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliás cukorral és citrommal.
Amikor megpuhult a cseresznye, habarjuk be a tejjel elkevert pudingporral. Végül öntsük fel a habtejszínnel és a tejjel is, és forraljuk még pár percet. A habot verjük fel, majd adjuk hozzá a cukrot, a citrom levét, majd a mákot és addig verjük tovább, míg jó kemény lesz a hab.
Ekkor a levesbe kanalazva főzzük meg a galuskákat, és pár perc elteltével fordítsuk meg őket.
Forrás: https://www.anyakonyha.com
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.