Tejszínes cseresznyeleves mákos habgaluskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejszínes cseresznyeleves mákos habgaluskával

Hozzávalók:

  • kb 1 kg cseresznye kimagozva
  • 4 ek cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • fél citrom héja és leve
  • fél tk fahéj, őrölt szegfűszeg
  • 2 dl habtejszín
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • kb 2 -3 dl tej a hígításhoz

A habgaluskához:

  • 1 db tojásfehérje kemény habbá verve
  • pár csepp citrom leve
  • 1 ek cukor
  • 1 ek mák

Elkészítése:
A cseresznyét lecukrozzuk, kicsit állni hagyjuk, majd annyi vízben, hogy ellepje feltesszük főni. Ízesítsük fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliás cukorral és citrommal.

Amikor megpuhult a cseresznye, habarjuk be a tejjel elkevert pudingporral. Végül öntsük fel a habtejszínnel és a tejjel is, és forraljuk még pár percet. A habot verjük fel, majd adjuk hozzá a cukrot, a citrom levét, majd a mákot és addig verjük tovább, míg jó kemény lesz a hab.

Ekkor a levesbe kanalazva főzzük meg a galuskákat, és pár perc elteltével fordítsuk meg őket.