Tejfölös, tejszínes kaporleves recept
Ők is elkészítették
A tavasz és nyár ízvilága, illatos üdesége köszön vissza ebben az egyszerű levesben. Kell ennél több a jó kedvhez?
Jaaa és pillanatok alatt elkészül:)
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 nagy csokor kapor(nálam a fagyasztóban is csücsül mindig egy jó pár adaggal)
- 1,5 l zöldség vagy húsleves alaplé
- 2 ek olíva olaj
- 1 ek liszt
- só
- fehér bors
- 1 dl főzőtejszín
A tetejére:
- tejföl
Feltétnek
- 2 db kifli
- 1 ek vaj
- 1 ek szezám mag
- kevés fokhagyma só
Elkészítése:
Olajon megfuttatjuk a lisztet és rádobjuk a finomra vágott kaprot. Gyors mozdulatokkal elkeverjük és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk és főzőtejszínnel dúsítjuk.
Felforraljuk és elkészültünk :)
Feltéthez a szikkadt kiflit karikákra vágjuk és a felolvasztott vajon, serpenyőben megpirítjuk, fokhagymás sóval és szezámmaggal hintjük. Az aranybarna kiflikarikákat levesünk tetejére rakosgatjuk és tejföllel locsoljuk…. Forrón fogyasztva a legfinomabb :)
Tipp:
Tipp:
Érdemes kaporból bespájzolnunk télire, sokszor vesszük hasznát télen amikor friss ízre vagyunk kiéhezve. Apróra vágva és szárastól is rakok a fagyasztóba. Kivéve olyan , mint friss állapotában :)
A feltétből nagyobb adagot szoktam készíteni,mert a finom ropogtatni való csak úgy elillan nálunk láthatatlanul :)))