Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös, tejszínes kaporleves recept

Tejfölös, tejszínes kaporleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • A tavasz és nyár ízvilága, illatos üdesége köszön vissza ebben az egyszerű levesben. Kell ennél több a jó kedvhez?
    Jaaa és pillanatok alatt elkészül:)

    Hozzávalók 4 személyre:

    • 1 nagy csokor kapor(nálam a fagyasztóban is csücsül mindig egy jó pár adaggal)
    • 1,5 l zöldség vagy húsleves alaplé
    • 2 ek olíva olaj
    • 1 ek liszt
    • fehér bors
    • 1 dl főzőtejszín

    A tetejére:

    • tejföl

    Feltétnek

    • 2 db kifli
    • 1 ek vaj
    • 1 ek szezám mag
    • kevés fokhagyma só

    Elkészítése:

    Olajon megfuttatjuk a lisztet és rádobjuk a finomra vágott kaprot. Gyors mozdulatokkal elkeverjük és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk és főzőtejszínnel dúsítjuk.

    Felforraljuk és elkészültünk :)

    Feltéthez a szikkadt kiflit karikákra vágjuk és a felolvasztott vajon, serpenyőben megpirítjuk, fokhagymás sóval és szezámmaggal hintjük. Az aranybarna kiflikarikákat levesünk tetejére rakosgatjuk és tejföllel locsoljuk…. Forrón fogyasztva a legfinomabb :)

    Tipp:

    Tipp:

    Érdemes kaporból bespájzolnunk télire, sokszor vesszük hasznát télen amikor friss ízre vagyunk kiéhezve. Apróra vágva és szárastól is rakok a fagyasztóba. Kivéve olyan , mint friss állapotában :)
    A feltétből nagyobb adagot szoktam készíteni,mert a finom ropogtatni való csak úgy elillan nálunk láthatatlanul :)))

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá