Tejfölös, tejszínes kaporleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

A tavasz és nyár ízvilága, illatos üdesége köszön vissza ebben az egyszerű levesben. Kell ennél több a jó kedvhez?
Jaaa és pillanatok alatt elkészül:)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy csokor kapor(nálam a fagyasztóban is csücsül mindig egy jó pár adaggal)
  • 1,5 l zöldség vagy húsleves alaplé
  • 2 ek olíva olaj
  • 1 ek liszt
  • fehér bors
  • 1 dl főzőtejszín

A tetejére:

  • tejföl

Feltétnek

  • 2 db kifli
  • 1 ek vaj
  • 1 ek szezám mag
  • kevés fokhagyma só

Elkészítése:

Olajon megfuttatjuk a lisztet és rádobjuk a finomra vágott kaprot. Gyors mozdulatokkal elkeverjük és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk és főzőtejszínnel dúsítjuk.

Felforraljuk és elkészültünk :)

Feltéthez a szikkadt kiflit karikákra vágjuk és a felolvasztott vajon, serpenyőben megpirítjuk, fokhagymás sóval és szezámmaggal hintjük. Az aranybarna kiflikarikákat levesünk tetejére rakosgatjuk és tejföllel locsoljuk…. Forrón fogyasztva a legfinomabb :)

Tipp:

Tipp:

Érdemes kaporból bespájzolnunk télire, sokszor vesszük hasznát télen amikor friss ízre vagyunk kiéhezve. Apróra vágva és szárastól is rakok a fagyasztóba. Kivéve olyan , mint friss állapotában :)
A feltétből nagyobb adagot szoktam készíteni,mert a finom ropogtatni való csak úgy elillan nálunk láthatatlanul :)))