A tavasz és nyár ízvilága, illatos üdesége köszön vissza ebben az egyszerű levesben. Kell ennél több a jó kedvhez?
Jaaa és pillanatok alatt elkészül:)
Hozzávalók 4 személyre:
A tetejére:
Feltétnek
Elkészítése:
Olajon megfuttatjuk a lisztet és rádobjuk a finomra vágott kaprot. Gyors mozdulatokkal elkeverjük és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk és főzőtejszínnel dúsítjuk.
Felforraljuk és elkészültünk :)
Feltéthez a szikkadt kiflit karikákra vágjuk és a felolvasztott vajon, serpenyőben megpirítjuk, fokhagymás sóval és szezámmaggal hintjük. Az aranybarna kiflikarikákat levesünk tetejére rakosgatjuk és tejföllel locsoljuk…. Forrón fogyasztva a legfinomabb :)
Tipp:
Érdemes kaporból bespájzolnunk télire, sokszor vesszük hasznát télen amikor friss ízre vagyunk kiéhezve. Apróra vágva és szárastól is rakok a fagyasztóba. Kivéve olyan , mint friss állapotában :)
A feltétből nagyobb adagot szoktam készíteni,mert a finom ropogtatni való csak úgy elillan nálunk láthatatlanul :)))