Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös lencseleves recept

Tejfölös lencseleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg lencse
    • kb 50 dkg főtt, füstölt sertéscomb
    • kevés zsír
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 4–5 gerezd fokhagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál petrezselyemgyökér
    • őrölt fekete bors
    • 4–5 babérlevél
    • citromlé
    • 2 evőkanál liszt
    • 3–4 dl tejföl

    Elkészítése:

    A lencsét egy éjszakára vagy pár órára beáztatjuk.

    A zöldségeket meghámozzuk és a sertéscombbal együtt feldaraboljuk.

    A zsírt felforrósítjuk, majd elkezdjük rajta pirítani a húst, majd néhány perc múlva hozzáadjuk a hagymákat is és megpirítjuk. Amikor már szép színe van, akkor a gyökérzöldségeket is hozzáadjuk, majd a leszűrt lencsét is. Felöntjük vízzel attól függően, hogy mennyire szeretjük sűrűn a levest. Hozzáadjuk a babérlevelet és sózzuk, boroszzuk, majd kis lángos készre főzzük a levest.

    A tejfölhöz hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük, majd merünk hozzá a levesléből és azzal is elkeverjük, majd a tejfölös habarást a leveshez adjuk. Az egészet felfőzzük, majd a végén ha kell, akkor utánízesítjük és citromlevet adhatunk hozzá.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá