Hozzávalók:
Elkészítése:
A lencsét egy éjszakára vagy pár órára beáztatjuk.
A zöldségeket meghámozzuk és a sertéscombbal együtt feldaraboljuk.
A zsírt felforrósítjuk, majd elkezdjük rajta pirítani a húst, majd néhány perc múlva hozzáadjuk a hagymákat is és megpirítjuk. Amikor már szép színe van, akkor a gyökérzöldségeket is hozzáadjuk, majd a leszűrt lencsét is. Felöntjük vízzel attól függően, hogy mennyire szeretjük sűrűn a levest. Hozzáadjuk a babérlevelet és sózzuk, boroszzuk, majd kis lángos készre főzzük a levest.
A tejfölhöz hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük, majd merünk hozzá a levesléből és azzal is elkeverjük, majd a tejfölös habarást a leveshez adjuk. Az egészet felfőzzük, majd a végén ha kell, akkor utánízesítjük és citromlevet adhatunk hozzá.