Tejfölös lencseleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejfölös lencseleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg lencse
  • kb 50 dkg főtt, füstölt sertéscomb
  • kevés zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4–5 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • őrölt fekete bors
  • 4–5 babérlevél
  • citromlé
  • 2 evőkanál liszt
  • 3–4 dl tejföl

Elkészítése:

A lencsét egy éjszakára vagy pár órára beáztatjuk.

A zöldségeket meghámozzuk és a sertéscombbal együtt feldaraboljuk.

A zsírt felforrósítjuk, majd elkezdjük rajta pirítani a húst, majd néhány perc múlva hozzáadjuk a hagymákat is és megpirítjuk. Amikor már szép színe van, akkor a gyökérzöldségeket is hozzáadjuk, majd a leszűrt lencsét is. Felöntjük vízzel attól függően, hogy mennyire szeretjük sűrűn a levest. Hozzáadjuk a babérlevelet és sózzuk, boroszzuk, majd kis lángos készre főzzük a levest.

A tejfölhöz hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük, majd merünk hozzá a levesléből és azzal is elkeverjük, majd a tejfölös habarást a leveshez adjuk. Az egészet felfőzzük, majd a végén ha kell, akkor utánízesítjük és citromlevet adhatunk hozzá.