Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejes zöldségleves gazdagon, kukorica galuskával recept

Tejes zöldségleves gazdagon, kukorica galuskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Egészséges, egyszerű és rendkívül gazdag ízvilágban ez a leves.
    Átmelegíti a hideg időben a testet és lelket egyaránt. Persze nyáron is tökéletes! ;)

    Hozzávalók:

    • egy kisebb fej kelkáposzta
    • 1-2 fej karalábé
    • 2 közepes szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 szelet zeller
    • 1 szép szelet, húsos füstölt szalonna
    • 1 fej hagyma
    • 1- gerezd fokhagyma
    • 1 kk. majoránna
    • 1 kk. kömény
    • só, bors ízlés szerint
    • olaj
    • 3 dl tej
    • 1 ek liszt
    • víz

    Elkészítése:

    A zöldségeket és a szalonnát aprózzuk, karikázzuk, kockázzuk. Kevés olajon megdinszteljük és kissé megpirítjuk együtt az egészet. Rászórjuk a lisztet, elkavarjuk, felöntjük a tejjel és ismét átkavarjuk.

    Felöntjük további kb. 1-1,5 l vízzel és fűszerezzük. Mielőtt elkészülne, beletesszük a levesbetétet.

    Ez lehet tészta, tarhonya (2-3 maroknyi) de lehet különféle galuska is, máj, gríz vagy sima.

    Én kukorica lisztből, 1 tojásból, só és víz hozzá adásával lágy galuska tésztát készítettem és azt szaggattam bele teáskanállal. Ez nem az a kimondott puha galuska, olyan jó kis rágni való fajta! ;)

    Mikor megpuhult a levesbetét is a levesünk is elkészült.

    Melegen tálaljuk.

    Tejföllel és fűszerekkel tovább gazdagítható tálaláskor!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá