Egészséges, egyszerű és rendkívül gazdag ízvilágban ez a leves.
Átmelegíti a hideg időben a testet és lelket egyaránt. Persze nyáron is tökéletes! ;)
Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldségeket és a szalonnát aprózzuk, karikázzuk, kockázzuk. Kevés olajon megdinszteljük és kissé megpirítjuk együtt az egészet. Rászórjuk a lisztet, elkavarjuk, felöntjük a tejjel és ismét átkavarjuk.
Felöntjük további kb. 1-1,5 l vízzel és fűszerezzük. Mielőtt elkészülne, beletesszük a levesbetétet.
Ez lehet tészta, tarhonya (2-3 maroknyi) de lehet különféle galuska is, máj, gríz vagy sima.
Én kukorica lisztből, 1 tojásból, só és víz hozzá adásával lágy galuska tésztát készítettem és azt szaggattam bele teáskanállal. Ez nem az a kimondott puha galuska, olyan jó kis rágni való fajta! ;)
Mikor megpuhult a levesbetét is a levesünk is elkészült.
Melegen tálaljuk.
Tejföllel és fűszerekkel tovább gazdagítható tálaláskor!