Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tavaszi zöldségleves, medvehagymás csirkemell galuskával recept

Tavaszi zöldségleves, medvehagymás csirkemell galuskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 20 dkg csirkemell filé
    • 5-6 medvehagyma levél
    • 3 csapott evőkanál búzadara
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg vaj
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 10 dkg gomba
    • 1 kisebb cukkini
    • 3-4 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 1 kisebb zeller (negyed)
    • 1 kis fej karalábé
    • 2 dkg kacsazsír
    • 1 mokkáskanál őrölt kömény
    • só, bors
    • 1,2-1,5 l víz

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítjuk, a gombának a héját nem kell lehúzni, elég ha kefével alaposan megsikáljuk és jól leöblítjük. A répákat felkarikázzuk, a többi zöldséget pedig, nagyjából egyforma méretű kockákra vágjuk.

    A galuskához a csirkemell filét késes aprítóban megdaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk a vöröshagyma felével. Tálba téve hozzáadjuk a tojást, a puha vajat, az aprított medvehagymát és a búzadarát.

    Egy nagyobb csipet sót és néhány tekerésnyi friss borsot is adunk hozzá, majd az egészet jól összekeverjük és 15 percig hagyjuk pihenni.

    Egy fazékba tesszük a kacsazsírt, megdinszteljük benne a hagyma másik felét apróra vágva. Beletesszük a zöldségeket és néhányszor átforgatva, megpirítjuk a hagymás zsíron, közben sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az őrölt köményt, majd felengedjük vízzel és addig főzzük fedő alatt, amíg a galuska pihen.

    Miután letelt a galuska massza pihenőideje, két evőkanál között, amiket előtte belemártunk a forró levesbe, megformázzuk a csirkemell galuskákat és beletesszük a levesbe, majd addig főzzük, míg a galuskák és a zöldségek is teljesen átfőnek. Ez körülbelül 15-20 perc, fedő alatt.

    Megkóstoljuk és ha szükséges, utána ízesítünk sóval, borssal, majd tálaljuk a kész levest.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá