Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, a gombának a héját nem kell lehúzni, elég ha kefével alaposan megsikáljuk és jól leöblítjük. A répákat felkarikázzuk, a többi zöldséget pedig, nagyjából egyforma méretű kockákra vágjuk.
A galuskához a csirkemell filét késes aprítóban megdaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk a vöröshagyma felével. Tálba téve hozzáadjuk a tojást, a puha vajat, az aprított medvehagymát és a búzadarát.
Egy nagyobb csipet sót és néhány tekerésnyi friss borsot is adunk hozzá, majd az egészet jól összekeverjük és 15 percig hagyjuk pihenni.
Egy fazékba tesszük a kacsazsírt, megdinszteljük benne a hagyma másik felét apróra vágva. Beletesszük a zöldségeket és néhányszor átforgatva, megpirítjuk a hagymás zsíron, közben sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az őrölt köményt, majd felengedjük vízzel és addig főzzük fedő alatt, amíg a galuska pihen.
Miután letelt a galuska massza pihenőideje, két evőkanál között, amiket előtte belemártunk a forró levesbe, megformázzuk a csirkemell galuskákat és beletesszük a levesbe, majd addig főzzük, míg a galuskák és a zöldségek is teljesen átfőnek. Ez körülbelül 15-20 perc, fedő alatt.
Megkóstoljuk és ha szükséges, utána ízesítünk sóval, borssal, majd tálaljuk a kész levest.