Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos, tejszínes gombaleves recept

Tárkonyos, tejszínes gombaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 25 dkg fehér vagy barna csiperke gomba
    • 1 fej hagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 tk tárkony
    • pár csepp citromlé
    • 1 húsleves kocka
    • olaj
    • fehérbors
    • 200 ml főzőtejszín kevés liszt
    • petrezselyem

    Galuska:

    • Tojás
    • víz
    • liszt
    • kevés újhagyma zöldje

    Elkészítése:

    A kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott fokhagymát és hamarosan a felszeletelt gombát is.
    Nem apróztam el a gombát amikor felkockáztam, mert olyan jó beleharapni, érezni, hogy van abba a levesbe gomba! ;)
    Ezután felöntjük vízzel és belekerülhet a leveskocka, a só, bors, tárkony és a citromlé is. Mikor már majdnem kész, elkészítjük a galuskát.

    A hozzávalókból laza állagú tésztát keverünk hozzáadva az apróra vágott újhagyma zöldjét. Kanál segítségével a levesbe szaggatjuk, kívánt nagyságúra.

    Mikor megfőtt és feljött a leves tetejére, a főzőtejszínt kikeverjük a liszttel és a leveshez adjuk. Mielőtt elzárjuk megszórjuk kevés petrezselyemmel és melegen tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek