Hozzávalók:
Galuska:
Elkészítése:
A kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott fokhagymát és hamarosan a felszeletelt gombát is.
Nem apróztam el a gombát amikor felkockáztam, mert olyan jó beleharapni, érezni, hogy van abba a levesbe gomba! ;)
Ezután felöntjük vízzel és belekerülhet a leveskocka, a só, bors, tárkony és a citromlé is. Mikor már majdnem kész, elkészítjük a galuskát.
A hozzávalókból laza állagú tésztát keverünk hozzáadva az apróra vágott újhagyma zöldjét. Kanál segítségével a levesbe szaggatjuk, kívánt nagyságúra.
Mikor megfőtt és feljött a leves tetejére, a főzőtejszínt kikeverjük a liszttel és a leveshez adjuk. Mielőtt elzárjuk megszórjuk kevés petrezselyemmel és melegen tálaljuk.