Tárkonyos, tejszínes gombaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg fehér vagy barna csiperke gomba
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk tárkony
  • pár csepp citromlé
  • 1 húsleves kocka
  • olaj
  • fehérbors
  • 200 ml főzőtejszín kevés liszt
  • petrezselyem

Galuska:

  • Tojás
  • víz
  • liszt
  • kevés újhagyma zöldje

Elkészítése:

A kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott fokhagymát és hamarosan a felszeletelt gombát is.
Nem apróztam el a gombát amikor felkockáztam, mert olyan jó beleharapni, érezni, hogy van abba a levesbe gomba! ;)
Ezután felöntjük vízzel és belekerülhet a leveskocka, a só, bors, tárkony és a citromlé is. Mikor már majdnem kész, elkészítjük a galuskát.

A hozzávalókból laza állagú tésztát keverünk hozzáadva az apróra vágott újhagyma zöldjét. Kanál segítségével a levesbe szaggatjuk, kívánt nagyságúra.

Mikor megfőtt és feljött a leves tetejére, a főzőtejszínt kikeverjük a liszttel és a leveshez adjuk. Mielőtt elzárjuk megszórjuk kevés petrezselyemmel és melegen tálaljuk.