Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos sertésragu leves burgonyagombóccal recept

Tárkonyos sertésragu leves burgonyagombóccal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéshús (comb, tarja)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 db répa
    • 3db fehér répa
    • 4-5 közepes fej gomba
    • 0.5 kg zöldborsó
    • bors
    • tárkony
    • liszt
    • tejföl

    Gombóchoz:

    • 50 dkg burgonya
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt

    Elkészítése:

    A sertéshúst felkockázom és beáztatom egy kicsit. A sárga és a fehér répát meghámozom és felkarikázom, a vöröshagymát pedig felkockázom. Olajon megpárolom majd rárakom a húst és addig párolom amíg ki nem fehéredik

    Felöntöm vízzel és amikor forr lehabozom. Majd ekkor fűszerem meg, ízlés szerint sóval, borssal és tárkonnyal. Amikor a hús már félig megpuhult, beleteszem a borsót és a gombát is. Amíg fő a leves, elkészítem a gombócot. A burgonyát meghámozom, felkockázom és enyhén sós vízben megfőzöm. Mikor megfőtt, leszűröm, áttöröm és hűlni hagyom.

    Mikor teljesen kihűlt, beleütök 1 tojást, és összegyúrom annyi liszttel hogy ne legyen lágy. Gombócokat formálunk belőle. Mikor gyöngyözően forr a leves beletesszük és megkavargatjuk nehogy egymáshoz tapadjanak.
    Addig főzzük míg a gombócok feljönnek a leves tetejére.

    Amikor a gombócok megfőttek, lisztből és tejfölből habarást készítünk és ezzel sűrítjük be egy kicsit a levest.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá