Tárkonyos sertésragu leves burgonyagombóccal recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús (comb, tarja)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 db répa
- 3db fehér répa
- 4-5 közepes fej gomba
- 0.5 kg zöldborsó
- só
- bors
- tárkony
- liszt
- tejföl
Gombóchoz:
- 50 dkg burgonya
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- só
Elkészítése:
A sertéshúst felkockázom és beáztatom egy kicsit. A sárga és a fehér répát meghámozom és felkarikázom, a vöröshagymát pedig felkockázom. Olajon megpárolom majd rárakom a húst és addig párolom amíg ki nem fehéredik
Felöntöm vízzel és amikor forr lehabozom. Majd ekkor fűszerem meg, ízlés szerint sóval, borssal és tárkonnyal. Amikor a hús már félig megpuhult, beleteszem a borsót és a gombát is. Amíg fő a leves, elkészítem a gombócot. A burgonyát meghámozom, felkockázom és enyhén sós vízben megfőzöm. Mikor megfőtt, leszűröm, áttöröm és hűlni hagyom.
Mikor teljesen kihűlt, beleütök 1 tojást, és összegyúrom annyi liszttel hogy ne legyen lágy. Gombócokat formálunk belőle. Mikor gyöngyözően forr a leves beletesszük és megkavargatjuk nehogy egymáshoz tapadjanak.
Addig főzzük míg a gombócok feljönnek a leves tetejére.
Amikor a gombócok megfőttek, lisztből és tejfölből habarást készítünk és ezzel sűrítjük be egy kicsit a levest.
Jó étvágyat hozzá!