Tárkonyos sertésragu leves burgonyagombóccal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tárkonyos sertésragu leves burgonyagombóccal

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús (comb, tarja)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db répa
  • 3db fehér répa
  • 4-5 közepes fej gomba
  • 0.5 kg zöldborsó
  • bors
  • tárkony
  • liszt
  • tejföl

Gombóchoz:

  • 50 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • liszt

Elkészítése:

A sertéshúst felkockázom és beáztatom egy kicsit. A sárga és a fehér répát meghámozom és felkarikázom, a vöröshagymát pedig felkockázom. Olajon megpárolom majd rárakom a húst és addig párolom amíg ki nem fehéredik

Felöntöm vízzel és amikor forr lehabozom. Majd ekkor fűszerem meg, ízlés szerint sóval, borssal és tárkonnyal. Amikor a hús már félig megpuhult, beleteszem a borsót és a gombát is. Amíg fő a leves, elkészítem a gombócot. A burgonyát meghámozom, felkockázom és enyhén sós vízben megfőzöm. Mikor megfőtt, leszűröm, áttöröm és hűlni hagyom.

Mikor teljesen kihűlt, beleütök 1 tojást, és összegyúrom annyi liszttel hogy ne legyen lágy. Gombócokat formálunk belőle. Mikor gyöngyözően forr a leves beletesszük és megkavargatjuk nehogy egymáshoz tapadjanak.
Addig főzzük míg a gombócok feljönnek a leves tetejére.

Amikor a gombócok megfőttek, lisztből és tejfölből habarást készítünk és ezzel sűrítjük be egy kicsit a levest.

Jó étvágyat hozzá!