Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos raguleves petrezselymes krumpligombóccal recept

Tárkonyos raguleves petrezselymes krumpligombóccal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Leveshez:

    • 60 dkg sertéshús
    • 3 közepes sárgarépa
    • 2 közepes fehérrépa
    • 1 közepes vöröshagyma
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 2 tk fűszerpaprika
    • 2 l víz
    • 5 ek napraforgóolaj
    • 1 kk tárkony
    • 2 dl tejföl
    • 2 csapott ek finomliszt

    Krumpligombóchoz:

    • 20 dkg burgonya
    • 3 csapott ek finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csokor petrezselyem

    Elkészítése:

    Leves készítése:

    A húst megmossuk és felkockázzuk.

    A vöröshagymát megpucoljuk és apróra kockázzuk. Egy lábasban olajat hevítünk, rádobjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ekkor rászórjuk a fűszerpaprikát, majd hozzátesszük a húst. Felöntjük vízzel, sóval, borssal, tárkonnyal ízesítjük. Ha a hús már félig puha, hozzáadjuk a felkarikázott répát és fehérrépát.

    Krumpligombóc készítése:

    A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, és kockára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, krumplinyomóval (vagy villával) összetörjük. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a tojást, a lisztet és az aprított petrezselymet. Vizes kézzel gombócokat formázunk.

     

    Amikor a levesben már a hús és a répa is puha, beletesszük a levesbe a gombócokat.

    A tejfölt kikeverjük a liszttel, merjünk hozzá a forró levesből, ezzel is keverjük el, és amikor a gombócok feljöttek a leves tetejére, besűrűsítjük vele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá