Hozzávalók:
Leveshez:
Krumpligombóchoz:
Elkészítése:
A húst megmossuk és felkockázzuk.
A vöröshagymát megpucoljuk és apróra kockázzuk. Egy lábasban olajat hevítünk, rádobjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ekkor rászórjuk a fűszerpaprikát, majd hozzátesszük a húst. Felöntjük vízzel, sóval, borssal, tárkonnyal ízesítjük. Ha a hús már félig puha, hozzáadjuk a felkarikázott répát és fehérrépát.
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, és kockára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, krumplinyomóval (vagy villával) összetörjük. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a tojást, a lisztet és az aprított petrezselymet. Vizes kézzel gombócokat formázunk.
Amikor a levesben már a hús és a répa is puha, beletesszük a levesbe a gombócokat.
A tejfölt kikeverjük a liszttel, merjünk hozzá a forró levesből, ezzel is keverjük el, és amikor a gombócok feljöttek a leves tetejére, besűrűsítjük vele.