Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos raguleves kacsaszárnyból recept

Tárkonyos raguleves kacsaszárnyból
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg kacsaszárnytő
    • 2 vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • frissen őrölt bors
    • 1 tk borsikafű
    • 2 sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • 1 karalábé
    • 1 zeller
    • 50 dkg gomba
    • 25 dkg vörösbab konzerv
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek rétesliszt
    • 1 ek keményítő
    • 3 dl főzőtejszín
    • 1 pohár tejföl
    • 1 ek tárkony
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 ek tárkonyecet
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A kacsaszárnyakat megtisztítjuk, a felesleges hájat levágjuk róla, összekockázzuk, és egy nagy fazékban kisütjük a zsírját. A töpörtyűt kiszedjük belőle, a visszamaradt zsíron megdinszteljük rajta a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
    Rádobjuk a kacsaszárnyakat, megszórjuk borssal, borsikafűvel, megsózzuk, és fehéredésig pároljuk.

    Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, pár percig pároljuk, később mehet bele a tetszőlegesen felaprított sárgarépa, fehérrépa, karalábé és a zeller. Felöntjük vízzel, sózzuk, és addig főzzük, amíg megpuhul minden.

    A tojásból, lisztből kevés sóval nem túl kemény tésztát gyúrunk, és a forrásban lévő levesbe csipkedjük. Ekkor adjuk hozzá a lecsepegtetett konzerv babot is.

    A tejfölt, tejszínt, keményítőt, pirospaprikát, tárkonyt és tárkonyecetet simára keverjük. Ha megfőtt a csipetke, a forró levesből rámerünk egy keveset a keverékre, elkeverjük, és visszaöntjük a levesbe. Összeforraljuk, és tálaljuk.

    Tipp:

    Ezt a levest a piaci kínálat hozta létre, mivel szeretem a kacsahúst levesnek is, kiváló alapanyagnak bizonyult az olcsón beszerezhető, kacsa szárnytő, amin már megfelelő mennyiségű hús is található. Nem kell levágni a húst a csontról, mert az elkészítés során lefő róla. Akár szabad tűzön, bográcsban is elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá