Tárkonyos raguleves kacsaszárnyból

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tárkonyos raguleves kacsaszárnyból

Hozzávalók:

  • 1,5 kg kacsaszárnytő
  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 tk borsikafű
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 karalábé
  • 1 zeller
  • 50 dkg gomba
  • 25 dkg vörösbab konzerv
  • 2 tojás
  • 8 ek rétesliszt
  • 1 ek keményítő
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 pohár tejföl
  • 1 ek tárkony
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 ek tárkonyecet
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A kacsaszárnyakat megtisztítjuk, a felesleges hájat levágjuk róla, összekockázzuk, és egy nagy fazékban kisütjük a zsírját. A töpörtyűt kiszedjük belőle, a visszamaradt zsíron megdinszteljük rajta a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Rádobjuk a kacsaszárnyakat, megszórjuk borssal, borsikafűvel, megsózzuk, és fehéredésig pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, pár percig pároljuk, később mehet bele a tetszőlegesen felaprított sárgarépa, fehérrépa, karalábé és a zeller. Felöntjük vízzel, sózzuk, és addig főzzük, amíg megpuhul minden.

A tojásból, lisztből kevés sóval nem túl kemény tésztát gyúrunk, és a forrásban lévő levesbe csipkedjük. Ekkor adjuk hozzá a lecsepegtetett konzerv babot is.

A tejfölt, tejszínt, keményítőt, pirospaprikát, tárkonyt és tárkonyecetet simára keverjük. Ha megfőtt a csipetke, a forró levesből rámerünk egy keveset a keverékre, elkeverjük, és visszaöntjük a levesbe. Összeforraljuk, és tálaljuk.

Tipp:

Ezt a levest a piaci kínálat hozta létre, mivel szeretem a kacsahúst levesnek is, kiváló alapanyagnak bizonyult az olcsón beszerezhető, kacsa szárnytő, amin már megfelelő mennyiségű hús is található. Nem kell levágni a húst a csontról, mert az elkészítés során lefő róla. Akár szabad tűzön, bográcsban is elkészíthető.