Hozzávalók:
Elkészítése:
A kacsaszárnyakat megtisztítjuk, a felesleges hájat levágjuk róla, összekockázzuk, és egy nagy fazékban kisütjük a zsírját. A töpörtyűt kiszedjük belőle, a visszamaradt zsíron megdinszteljük rajta a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Rádobjuk a kacsaszárnyakat, megszórjuk borssal, borsikafűvel, megsózzuk, és fehéredésig pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, pár percig pároljuk, később mehet bele a tetszőlegesen felaprított sárgarépa, fehérrépa, karalábé és a zeller. Felöntjük vízzel, sózzuk, és addig főzzük, amíg megpuhul minden.
A tojásból, lisztből kevés sóval nem túl kemény tésztát gyúrunk, és a forrásban lévő levesbe csipkedjük. Ekkor adjuk hozzá a lecsepegtetett konzerv babot is.
A tejfölt, tejszínt, keményítőt, pirospaprikát, tárkonyt és tárkonyecetet simára keverjük. Ha megfőtt a csipetke, a forró levesből rámerünk egy keveset a keverékre, elkeverjük, és visszaöntjük a levesbe. Összeforraljuk, és tálaljuk.
Ezt a levest a piaci kínálat hozta létre, mivel szeretem a kacsahúst levesnek is, kiváló alapanyagnak bizonyult az olcsón beszerezhető, kacsa szárnytő, amin már megfelelő mennyiségű hús is található. Nem kell levágni a húst a csontról, mert az elkészítés során lefő róla. Akár szabad tűzön, bográcsban is elkészíthető.