Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos őzraguleves vargányás betéttel recept

Tárkonyos őzraguleves vargányás betéttel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg kockázott őzhús
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 1 kis fej karalábé
    • 1 kis darab zeller
    • 1 ek kacsazsír
    • 1 csapott ek liszt
    • 1 babérlevél
    • 1 tk friss vagy szárított tárkony
    • 1 ek Tokaji tárkonyos borecet
    • 1 dl főzőtejszín
    • 1,5 liter víz
    • bors

    A vargányás betéthez:

    • 1 vékony szelet füstölt szalonna
    • 0,5 fej hagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 ek búzadara
    • 0,5 csomag szárított, felhasználás előtt 1 órával beáztatott, apróra vágott vargánya
      (ha van friss, akkor egy közepes darab)
    • kis csokor petrezselyemzöld
    • bors

    Elkészítése:

    A kockázott őzhúst jól átmosom, majd papírtörlőn leszárítom, forró zsíron átforgatom. Mikor kellőképp megpirult, hozzáadom az apróra vágott hagymákat, majd a tisztított, felkarikázott zöldséget, és kissé megdinsztelem.

    Ráteszem a lisztet, jól elkeverem, picit megpirítom, majd ráöntöm a borecetet, ami szépen leoldja a edény falára pirult pörzsanyagot. Megsózom, borsozom, hozzáadom a babérlevelet és a tárkonyt. Felöntöm 1,5 liter vízzel, és készre főzöm.

    Mialatt a leves fő, elkészítem a levesbetétet.

    Először felverek egy egész tojást, megsózom, borsozom, hozzákeverem a búzadarát, és jól eldolgozom. Az előzőleg beáztatott vargányát lecsepegtetem, összevágom, és az apróra vágott petrezselyemmel együtt hozzáadom. Hagyom egy kicsit állni, hogy a dara megszívja magát. Addig a szelet szalonnának a zsírját kisütöm, a megsült szalonnát kiveszem, a zsírjára dobom az apróra vágott hagymát, és megpirítom. A tojásos masszát hozzákeverem a hagymához, és lepényt sütök belőle. Mindkét oldalát megpirítom, majd felkockázom, és a levesbe dobom.

    Egy-két percig főzöm, majd a végén hozzáadom a főzőtejszínt, és beforralom. Tálaláshoz kínálhatunk még hozzá egy-két csepp tárkonyos borecetet.

    A tárkonyos őzraguleves vargányás betéttel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 21 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá