Tárkonyos őzraguleves vargányás betéttel
Hozzávalók 4 fő részére
Hozzávalók:
- 50 dkg kockázott őzhús
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 kis fej karalábé
- 1 kis darab zeller
- 1 ek kacsazsír
- 1 csapott ek liszt
- 1 babérlevél
- 1 tk friss vagy szárított tárkony
- 1 ek Tokaji tárkonyos borecet
- 1 dl főzőtejszín
- 1,5 liter víz
- só
- bors
A vargányás betéthez:
- 1 vékony szelet füstölt szalonna
- 0,5 fej hagyma
- 1 tojás
- 1,5 ek búzadara
- 0,5 csomag szárított, felhasználás előtt 1 órával beáztatott, apróra vágott vargánya
(ha van friss, akkor egy közepes darab)
- kis csokor petrezselyemzöld
- só
- bors