Tárkonyos őzraguleves vargányás betéttel

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 50 dkg kockázott őzhús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 kis fej karalábé
  • 1 kis darab zeller
  • 1 ek kacsazsír
  • 1 csapott ek liszt
  • 1 babérlevél
  • 1 tk friss vagy szárított tárkony
  • 1 ek Tokaji tárkonyos borecet
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1,5 liter víz
  • bors

A vargányás betéthez:

  • 1 vékony szelet füstölt szalonna
  • 0,5 fej hagyma
  • 1 tojás
  • 1,5 ek búzadara
  • 0,5 csomag szárított, felhasználás előtt 1 órával beáztatott, apróra vágott vargánya
    (ha van friss, akkor egy közepes darab)
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • bors