Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos kacsazúzaleves recept

Tárkonyos kacsazúzaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1 kg kacsazúza
    • 2 ek zsír (kacsa, liba)
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 50 dkg gomba
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 50 dkg karfiol
    • 1 kk borsikafű
    • 2 ek finomliszt
    • 2 marék leves tészta
    • 5 dl főzőtejszín
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 tk tárkony
    • 1 fehérbab konzerv
    • ízles szerint frissen őrölt bors
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A kacsazúzát megtisztítjuk, feldaraboljuk.

    Zsíron megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
    Rádobjuk a kacsazúzát, megszórjuk borssal, borsikafűvel, megsózzuk, és addig pároljuk, míg elveszti a nyers hús színét.

    Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, 10 percig pároljuk, majd rádobjuk a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, és fedő alatt még 15 percet pároljuk.

    Ekkorra már majdnem puha a zúza. Megszórjuk finomliszttel, pirospaprikával, és jól elkeverjük. Felöntjük 3 liter vízzel, sózzuk, és addig főzzük, míg megpuhul minden.
    Beleszórjuk a leves tésztát és a rózsáira szedett karfiolt.

    Ha a tészta megpuhult, beleöntjük a tejszínt, a lecsepegtetett babot, a tárkonyt. Elkeverjük, megforraljuk, és tálaljuk.

    A tárkonyos kacsazúzaleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 38 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 1 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek