Tárkonyos kacsazúzaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg kacsazúza
  • 2 ek zsír (kacsa, liba)
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg gomba
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 50 dkg karfiol
  • 1 kk borsikafű
  • 2 ek finomliszt
  • 2 marék leves tészta
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk tárkony
  • 1 fehérbab konzerv
  • ízles szerint frissen őrölt bors
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A kacsazúzát megtisztítjuk, feldaraboljuk.

Zsíron megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Rádobjuk a kacsazúzát, megszórjuk borssal, borsikafűvel, megsózzuk, és addig pároljuk, míg elveszti a nyers hús színét.

Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, 10 percig pároljuk, majd rádobjuk a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, és fedő alatt még 15 percet pároljuk.

Ekkorra már majdnem puha a zúza. Megszórjuk finomliszttel, pirospaprikával, és jól elkeverjük. Felöntjük 3 liter vízzel, sózzuk, és addig főzzük, míg megpuhul minden.
Beleszórjuk a leves tésztát és a rózsáira szedett karfiolt.

Ha a tészta megpuhult, beleöntjük a tejszínt, a lecsepegtetett babot, a tárkonyt. Elkeverjük, megforraljuk, és tálaljuk.