Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos kacsabecsinált recept

Tárkonyos kacsabecsinált
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 65 dkg kacsaaprólék
    • kacsazsír
    • 1 fej vöröshagyma
    • egész feketebors
    • tárkony
    • babérlevél
    • 200 ml tej
    • 180 ml főzőtejszín
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 krumpli
    • 1 fehérrépa
    • 2 sárgarépa
    • 1 karalábé
    • citrom

    Elkészítése:

    Egy fazékban kevés kacsazsíron megpirítom az apróra vágott vöröshagymát. Rádobom a kacsahúst ( nyak, zúza, szárny, szív) és kicsit megkapatom, majd felöntöm kb 9 dl vízzel. Enyhén sózom, meghintem szárított tárkonnyal, 10-12 szem egész fekete borsot szórok bele és egy babérlevéllel meg 2 gerezd fokhagymával – lassú tűzön – egy órát főzöm.

    Amennyiben van friss tárkonylevelem a végén adom hozzá.

    Közben karikára vágom a répákat, felkockázom a karalábét meg a krumplit, és a levessel további 20 percig főzöm.

    Felöntöm a tejjel meg a tejszínnel és 10 perc alatt készre forralom. Utánasózom, és citromlével ízesítem.

    Tipp:

    Azért épp ennyi az aprólék mennyisége, mert egy szupermarketben ekkora előhűtött kiszerelésben kaptam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá