Tárkonyos kacsabecsinált

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 65 dkg kacsaaprólék
  • kacsazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • egész feketebors
  • tárkony
  • babérlevél
  • 200 ml tej
  • 180 ml főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 krumpli
  • 1 fehérrépa
  • 2 sárgarépa
  • 1 karalábé
  • citrom

Elkészítése:

Egy fazékban kevés kacsazsíron megpirítom az apróra vágott vöröshagymát. Rádobom a kacsahúst ( nyak, zúza, szárny, szív) és kicsit megkapatom, majd felöntöm kb 9 dl vízzel. Enyhén sózom, meghintem szárított tárkonnyal, 10-12 szem egész fekete borsot szórok bele és egy babérlevéllel meg 2 gerezd fokhagymával – lassú tűzön – egy órát főzöm.

Amennyiben van friss tárkonylevelem a végén adom hozzá.

Közben karikára vágom a répákat, felkockázom a karalábét meg a krumplit, és a levessel további 20 percig főzöm.

Felöntöm a tejjel meg a tejszínnel és 10 perc alatt készre forralom. Utánasózom, és citromlével ízesítem.

Tipp:

Azért épp ennyi az aprólék mennyisége, mert egy szupermarketben ekkora előhűtött kiszerelésben kaptam.