Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos húsgombóc leves recept

Tárkonyos húsgombóc leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 2 kisebb burgonya
    • 1 fej hagyma
    • 30 dkg darált hús
    • 3 ek rizs
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 pohár tejföl
    • tárkony
    • húsleves kocka
    • bors
    • 1 mk mustár
    • kevés ecet
    • 1 kk liszt

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon aranybarnára pirítunk.

    Hozzáadjuk a feldarabolt répát és fehérrépát, majd felöntjük vízzel. Mikor ez felforrt, hozzáadjuk a húsleveskockát, kevés borsot és ízlés szerint a tárkonyt.

    A rizst előfőzzük, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a darált húshoz. Hozzáütünk egy darab tojást és ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük, majd kisebb gombócokat formázunk a masszából.

    Amikor a zöldségek már félig megfőttek, a gombócokat a feldarabolt krumplival együtt beletesszük a levesbe. Mikor már majdnem készre főttek a gombócok, a leveshez adjuk a mustárt és kevés ételecetet.

    A tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet és hozzáadjuk a leveshez – ezzel sűrítjük az állagát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá