Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon aranybarnára pirítunk.
Hozzáadjuk a feldarabolt répát és fehérrépát, majd felöntjük vízzel. Mikor ez felforrt, hozzáadjuk a húsleveskockát, kevés borsot és ízlés szerint a tárkonyt.
A rizst előfőzzük, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a darált húshoz. Hozzáütünk egy darab tojást és ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük, majd kisebb gombócokat formázunk a masszából.
Amikor a zöldségek már félig megfőttek, a gombócokat a feldarabolt krumplival együtt beletesszük a levesbe. Mikor már majdnem készre főttek a gombócok, a leveshez adjuk a mustárt és kevés ételecetet.
A tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet és hozzáadjuk a leveshez – ezzel sűrítjük az állagát.