Tárkonyos húsgombóc leves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 kisebb burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 30 dkg darált hús
  • 3 ek rizs
  • 1 tojás
  • 1 pohár tejföl
  • tárkony
  • húsleves kocka
  • bors
  • 1 mk mustár
  • kevés ecet
  • 1 kk liszt

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon aranybarnára pirítunk.

Hozzáadjuk a feldarabolt répát és fehérrépát, majd felöntjük vízzel. Mikor ez felforrt, hozzáadjuk a húsleveskockát, kevés borsot és ízlés szerint a tárkonyt.

A rizst előfőzzük, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a darált húshoz. Hozzáütünk egy darab tojást és ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük, majd kisebb gombócokat formázunk a masszából.

Amikor a zöldségek már félig megfőttek, a gombócokat a feldarabolt krumplival együtt beletesszük a levesbe. Mikor már majdnem készre főttek a gombócok, a leveshez adjuk a mustárt és kevés ételecetet.

A tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet és hozzáadjuk a leveshez – ezzel sűrítjük az állagát.