Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos csirke raguleves recept

Tárkonyos csirke raguleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg csirkeaprólék
    • 3 sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • 6-8 közepes fej gomba
    • 20 dkg zöldborsó
    • 1 nagy fej hagyma
    • fél marék szárított tárkony, vagy fél csokor friss tárkony
    • 2 dl tejszín

    Elkészítése:

    A hagymát finomra vágjuk. A répát, fehérrépát megtisztítjuk felkarikázzuk, a gombát felszeleteljük.

    A hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk adjuk a csirkeaprólékot fehéredésig pároljuk, majd hozzáadjuk a répát, fehérrépát, és a gombát.

    Gyakori kevergetés mellett pároljuk addig amíg a zöldségek és a hús félig nem puhul meg.

    Ezután  felöntjük vízzel majd hozzáadjuk a zöldborsót. Ha a leves felforrt, ízesítjük sóval borssal.

    A tejszínt csomómentesen elkeverjük a lisztel. Hozzáadunk 2 merőkanálnyi forró leves levest.

    Ha a zöldségek megpuhultak, folytonos keverés mellett hozzáadjuk a tejszínes habarást.

    Újraforrás után 5 percig főzzük. Időközben beletesszük a citromlevet, tárkonyt és ízlés szerint még ilyenkor sózhatjuk is. Melegen tálaljuk.

    Tipp:

    A Tárkonyos tejfölös részét én úgy készítem el, hogy az apróra vágott tárkonyra 1 citromlevét facsarom . Majd a hozzá adom a lisztet és tejszínt simára keverem az egészet.

    Hagyom állni egy kicsit , hogy összeérjenek az ízek.

    Ha így teszem bele elkeverve a citromlevet a tejszínbe akkor a citromlé és tejszín nem csapódik levesben. A tárkony íze így sokkal jobban kijön ha ázik egy kicsit a citromos tejszínes lében.

    A gombát nem párolni szoktam sokkal ízesseb lesz ha kevés vajon meggrillezem és a grillezett gombát a habarás előtt teszem a levesbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá