Tárkonyos csirke raguleves recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkeaprólék
- 3 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 6-8 közepes fej gomba
- 20 dkg zöldborsó
- 1 nagy fej hagyma
- fél marék szárított tárkony, vagy fél csokor friss tárkony
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
A hagymát finomra vágjuk. A répát, fehérrépát megtisztítjuk felkarikázzuk, a gombát felszeleteljük.
A hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk adjuk a csirkeaprólékot fehéredésig pároljuk, majd hozzáadjuk a répát, fehérrépát, és a gombát.
Gyakori kevergetés mellett pároljuk addig amíg a zöldségek és a hús félig nem puhul meg.
Ezután felöntjük vízzel majd hozzáadjuk a zöldborsót. Ha a leves felforrt, ízesítjük sóval borssal.
A tejszínt csomómentesen elkeverjük a lisztel. Hozzáadunk 2 merőkanálnyi forró leves levest.
Ha a zöldségek megpuhultak, folytonos keverés mellett hozzáadjuk a tejszínes habarást.
Újraforrás után 5 percig főzzük. Időközben beletesszük a citromlevet, tárkonyt és ízlés szerint még ilyenkor sózhatjuk is. Melegen tálaljuk.
Tipp:
A Tárkonyos tejfölös részét én úgy készítem el, hogy az apróra vágott tárkonyra 1 citromlevét facsarom . Majd a hozzá adom a lisztet és tejszínt simára keverem az egészet.
Hagyom állni egy kicsit , hogy összeérjenek az ízek.
Ha így teszem bele elkeverve a citromlevet a tejszínbe akkor a citromlé és tejszín nem csapódik levesben. A tárkony íze így sokkal jobban kijön ha ázik egy kicsit a citromos tejszínes lében.
A gombát nem párolni szoktam sokkal ízesseb lesz ha kevés vajon meggrillezem és a grillezett gombát a habarás előtt teszem a levesbe.