Tárkonyos csirke raguleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tárkonyos csirke raguleves

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirkeaprólék
  • 3 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 6-8 közepes fej gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 nagy fej hagyma
  • fél marék szárított tárkony, vagy fél csokor friss tárkony
  • 2 dl tejszín

Elkészítése:

A hagymát finomra vágjuk. A répát, fehérrépát megtisztítjuk felkarikázzuk, a gombát felszeleteljük.

A hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk adjuk a csirkeaprólékot fehéredésig pároljuk, majd hozzáadjuk a répát, fehérrépát, és a gombát.

Gyakori kevergetés mellett pároljuk addig amíg a zöldségek és a hús félig nem puhul meg.

Ezután  felöntjük vízzel majd hozzáadjuk a zöldborsót. Ha a leves felforrt, ízesítjük sóval borssal.

A tejszínt csomómentesen elkeverjük a lisztel. Hozzáadunk 2 merőkanálnyi forró leves levest.

Ha a zöldségek megpuhultak, folytonos keverés mellett hozzáadjuk a tejszínes habarást.

Újraforrás után 5 percig főzzük. Időközben beletesszük a citromlevet, tárkonyt és ízlés szerint még ilyenkor sózhatjuk is. Melegen tálaljuk.

Tipp:

A Tárkonyos tejfölös részét én úgy készítem el, hogy az apróra vágott tárkonyra 1 citromlevét facsarom . Majd a hozzá adom a lisztet és tejszínt simára keverem az egészet.

Hagyom állni egy kicsit , hogy összeérjenek az ízek.

Ha így teszem bele elkeverve a citromlevet a tejszínbe akkor a citromlé és tejszín nem csapódik levesben. A tárkony íze így sokkal jobban kijön ha ázik egy kicsit a citromos tejszínes lében.

A gombát nem párolni szoktam sokkal ízesseb lesz ha kevés vajon meggrillezem és a grillezett gombát a habarás előtt teszem a levesbe.