Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos burgonyaleves recept

Tárkonyos burgonyaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg burgonya
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 1 kávéskanál őrölt babérlevél
    • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
    • 1 ek tárkony (frissen szedett)
    • 3 ek napraforgó olaj
    • 2 közepes sárgarépa
    • 2 kávéskanál só
    • 1 késhegynyi frissen őrölt bors
    • 1 dl tejföl
    • 5 dl zöldség alaplé
    • 1 teáskanál tárkonyecet
    • 5 dl víz

    A galuskához

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 csapott ek finomliszt
    • 1 dl víz
    • 1 csipet só

    Elkészítése

    Az elkészítése:

    A burgonyát jól megmossuk tisztítás után, és apró kockára vágjuk. A hagymát szintén tisztítjuk, és felkockázzuk. A sárgarépát megmossuk, és karikára vagdaljuk.

    Kevés olajon megfuttatjuk a hagymát, és rádobjuk a zöldségeket. Jól elkeverjük, és kissé pirítjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a köménnyel és babérral, majd a zöldségalaplével felöntjük. A friss tárkonyt felaprítjuk, és a leveshez adjuk.

    Ha majdnem kész a leves, akkor pótoljuk vízzel a tömegét, és az egy tojásból galuskát készítünk, majd a levesbe szaggatjuk.

    Készre főzzük a levest. Ekkor már csak 7 perc kell neki, és a tejfölt kevés főzőlével elkeverjük csomómentesre, és dúsítjuk a levesünket vele. Végül a tárkonyecetet is belecsurgatjuk.

    Forrón tálaljuk.

    A galuskához:

    A tojást a vízzel, csipet sóval összekeverjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy nokedli sűrűségű legyen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá