Tárkonyos burgonyaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 kávéskanál őrölt babérlevél
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 ek tárkony (frissen szedett)
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 kávéskanál só
  • 1 késhegynyi frissen őrölt bors
  • 1 dl tejföl
  • 5 dl zöldség alaplé
  • 1 teáskanál tárkonyecet
  • 5 dl víz

A galuskához

  • 1 db tojás
  • 3 csapott ek finomliszt
  • 1 dl víz
  • 1 csipet só

Elkészítése

Az elkészítése:

A burgonyát jól megmossuk tisztítás után, és apró kockára vágjuk. A hagymát szintén tisztítjuk, és felkockázzuk. A sárgarépát megmossuk, és karikára vagdaljuk.

Kevés olajon megfuttatjuk a hagymát, és rádobjuk a zöldségeket. Jól elkeverjük, és kissé pirítjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a köménnyel és babérral, majd a zöldségalaplével felöntjük. A friss tárkonyt felaprítjuk, és a leveshez adjuk.

Ha majdnem kész a leves, akkor pótoljuk vízzel a tömegét, és az egy tojásból galuskát készítünk, majd a levesbe szaggatjuk.

Készre főzzük a levest. Ekkor már csak 7 perc kell neki, és a tejfölt kevés főzőlével elkeverjük csomómentesre, és dúsítjuk a levesünket vele. Végül a tárkonyecetet is belecsurgatjuk.

Forrón tálaljuk.

A galuskához:

A tojást a vízzel, csipet sóval összekeverjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy nokedli sűrűségű legyen.