Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos burgonyaleves recept

Tárkonyos burgonyaleves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 3 db sárgarépa
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 db babérlevél
    • 1 ek. tárkony
    • 450 gr tejföl
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • finomliszt (amennyit a  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvesz)
    • 1 csokor kapor
    • őrölt fekete bors
    • 1 db citrom

    Elkészítése:
    Olajon megsütjük az apró kockára vágott szalonnát és a hagymát, majd megszórjuk őrölt pirospaprikával. Beletesszük a karikára vágott sárgarépát, felöntjük vízzel és főzzük. A burgonyát kockára vágjuk és a főzővízbe tesszük. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, a megpucolt egész fokhagymagerezdekkel és a tárkonnyal. A kaprot megmossuk és apróra vágjuk. Kettő tojásból, lisztből, kaporból és egy csipet sóból csipetkét gyúrunk. A forró levesbe szaggatjuk és további 10 percig főzzük. A legvégén belekeverjük a tejfölt amit elkeverünk 2 ek. liszttel. Tálaláskor elhelyezzük rajta a citromkarikát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá