Tárkonyos burgonyaleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 3 db sárgarépa
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 ek. tárkony
  • 450 gr tejföl
  • 2 db tojás
  • finomliszt (amennyit a tojás felvesz)
  • 1 csokor kapor
  • őrölt fekete bors
  • 1 db citrom

Elkészítése:
Olajon megsütjük az apró kockára vágott szalonnát és a hagymát, majd megszórjuk őrölt pirospaprikával. Beletesszük a karikára vágott sárgarépát, felöntjük vízzel és főzzük. A burgonyát kockára vágjuk és a főzővízbe tesszük. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, a megpucolt egész fokhagymagerezdekkel és a tárkonnyal. A kaprot megmossuk és apróra vágjuk. Kettő tojásból, lisztből, kaporból és egy csipet sóból csipetkét gyúrunk. A forró levesbe szaggatjuk és további 10 percig főzzük. A legvégén belekeverjük a tejfölt amit elkeverünk 2 ek. liszttel. Tálaláskor elhelyezzük rajta a citromkarikát.