Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szerecsendiós sárgaborsó krémleves recept

Szerecsendiós sárgaborsó krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg sárgaborsó
    • 3 dkg füstölt szalonna
    • 1 kis darab füstölt szalonna bőrke, vagy füstölt hús
    • 1 közepes burgonya
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 babérlevél
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 mokkáskanál őrölt kömény
    • fehér bors
    • frissen reszelt szerecsendió
    • 1,2 l víz, vagy alaplé
    • 2-3 szelet sokmagvas rozskenyér
    • 10 dkg sajt

    Elkészítése:

    A sárgaborsót kiválogatjuk, átmossuk, majd bő, hideg vízben áztatjuk minimum 4 órán át.

    A szalonnát apróra vágjuk, majd kisütve a zsírját eltávolítjuk a fazékból. A hátramaradt zsírján megdinszteljük a felaprított hagymát, majd beletesszük a sárgaborsót, felöntjük vízzel, vagy alaplével. Beletesszük a babért, megsózzuk, hozzáadjuk a fehér borsot, a köményt és egy darabka füstölt szalonna bőrkét, vagy füstölt húst. Fedő alatt puhára főzzük.

    Mielőtt még teljesen megpuhulna a borsó, előtte még hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, és a fokhagymát is beletörjük.

    Mikor kellően megpuhult a borsó és a burgonya is, kivesszük a babérleveleket, a füstöltet, és az egészet botmixerrel pépesítjük. Ha valaki szereti, adhat hozzá egy kevés tejszínt, vagy tejfölt.

    A kenyérszeleteket keskeny csíkokra vágjuk, megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben, vagy grill alatt megpirítjuk őket. A leves tálalásakor a sajtos kenyérrudakat mellétesszük, a leves tetejére szerecsendiót reszelünk.

    Tipp:

    A sajtos kenyérrudakat is ízesíthetjük szerecsendióval.

    A szerecsendiós sárgaborsó krémleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 68 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 1 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá