Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Székelygulyás recept

Székelygulyás
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéshús
    • 15 dkg füstölt kolbász karikákra vágva
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 db zöldpaprika
    • 2 db paradicsom
    • 1 kg savanyú káposzta
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 evőkanál étolaj
    • 2 dl tejföl
    • 2 evőkanál liszt
    • bors
    • pirospaprika
    • őrölt kömény

    Elkészítése:

    A felaprított hagymát forró olajban megdinszteljük, majd levesszük a tűzről és pirospaprikával megszórjuk.

    Rátesszük a kockára vágott húst, átforgatjuk, majd megszórjuk sóval, borssal és köménnyel.

    Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, a paprikát, a levétől lecsöpögtetett káposztát és a kolbász karikákat.

    Kevés vizet ötünk alá, majd fedő alatt, közepes lángon puhára pároljuk.

    Ha a hús megpuhult, 2 ek lisztet elkeverünk 2 dl tejfölben, majd az egészet az ételhet öntjük és néhány percig együtt pároljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá