Székelygulyás

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús
  • 15 dkg füstölt kolbász karikákra vágva
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál étolaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • bors
  • pirospaprika
  • őrölt kömény

Elkészítése:

A felaprított hagymát forró olajban megdinszteljük, majd levesszük a tűzről és pirospaprikával megszórjuk.

Rátesszük a kockára vágott húst, átforgatjuk, majd megszórjuk sóval, borssal és köménnyel.

Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, a paprikát, a levétől lecsöpögtetett káposztát és a kolbász karikákat.

Kevés vizet ötünk alá, majd fedő alatt, közepes lángon puhára pároljuk.

Ha a hús megpuhult, 2 ek lisztet elkeverünk 2 dl tejfölben, majd az egészet az ételhet öntjük és néhány percig együtt pároljuk.